Twee mogelijkheden

Zorgwoning:

Als u zelfstandig wilt blijven wonen en toch dagelijks zorg nodig heeft dan is een zorgwoning een goede keuze. Onze zorgwoningen liggen dichtbij onze woonzorgcentra, dus u kunt gebruik maken van de aanwezige faciliteiten. Daarnaast is het een prettige gedachte dat, mocht u ons nodig hebben, we altijd in de buurt zijn.

De woningen staan rondom de woonzorgcentra tot maximaal 400 meter afstand. In zo'n woning woont u zelfstandig. De woningen voldoen aan de eisen voor toegankelijkheid, veiligheid en gebruiksgemak. U kunt hier onder meer gebruikmaken van personenalarmering, hulp in de huishouding en persoonlijke verzorging. Op deze manier houdt u de regie in eigen hand en bent u toch verzekerd van de juiste zorg.

Voor een zorgwoning heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig waaruit blijkt dat u gedurende lange tijd zorg nodig heeft, in de vorm van minimaal wekelijks twee uur persoonlijke verzorging.

Woonzorgcentrum Avondzon
Rondom Avondzon staan circa 50 zorgwoningen. Aan het Ibisplein, aan de Eendenweg en in de Adelaarsflat naast Avondzon. De overdekte verbinding tussen Avondzon en de Adelaarsflat zorgt voor een goede bereikbaarheid. 

Woonzorgcentrum De Matenhof
Rondom De Matenhof staat een 50-tal zorgwoningen. Deze woningen bieden u de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen. 

Woonzorgcentrum De Veenkamp
Rondom De Veenkamp liggen zorgwoningen, waaronder die in het appartementencomplex De Arkel. Dit complex met 60 zorgwoningen is rechtstreeks verbonden met De Veenkamp. Ook in De Veenkamp zelf zijn regelmatig appartementen te huur.

Wonen met een Plus:

Bent u door lichamelijke achteruitgang of dementie op zoek naar een comfortabel appartement in een plezierige en veilige woonomgeving? Geeft u de voorkeur aan een woonomgeving die past bij de eigen manier van leven? Dan is wonen in een van de woonzorgcentra van De Goede Zorg zeker iets voor u!
De appartementen zijn bedoeld voor ouderen met een meer of mindere zorgbehoefte. De zorg kan direct worden geleverd door De Goede Zorg. Wij vinden het belangrijk dat u prettig en veilig woont met alle zorg en begeleiding die u nodig heeft. Wij kijken samen met u naar wat u zelf kunt en wilt doen en bieden daar waar nodig ondersteuning. U hoeft dus niet te verhuizen indien u iets gaat “mankeren”.

• Uw eigen woning is van alle gemakken voorzien.
• U betaalt voor de woning huur, energie- en servicekosten.
• Afhankelijk van uw inkomen komt u in aanmerking voor huurtoeslag.
• Daarbij kunt u van De Goede Zorg een vast basisarrangement afnemen, dat de voorzieningen en diensten bevat die een veilige en comfortabele woonomgeving garanderen.
• U bent volop in de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten.
• Een ruim aanbod van ontspanningsactiviteiten, tegen een geringe vergoeding.
• Diverse voorzieningen, waaronder een gezellig restaurant waar u van een heerlijke maaltijd kunt genieten of gewoon heen kunt gaan voor een kopje koffie of thee en wat gezelschap.
• U kunt gebruik maken van personenalarmering. Zorg-medewerkers zijn 24 uur per dag aanwezig om gehoor te geven aan uw oproep.
 

Als u inhoudelijke informatie wilt over een Zorgwoning of Wonen met een Plus kunt u contact opnemen met De Zorglijn via het gratis nummer 0800-0604 of zorglijn@degoedezorg.nl. Wij helpen u graag verder. 

 

< naar vorige pagina

Activiteiten

Geen activiteiten.