Vrijwilligers

De Goede Zorg is een professioneel werkende organisatie, waarbinnen vrijwilligers een belangrijke rol innemen. Op allerlei fronten zijn zij actief. Alle vrijwilligers die bij De
Goede Zorg werkzaam zijn, verrichten belangrijk werk, maar de rol die zij binnen de organisatie innemen is verschillend. De Goede Zorg hanteert de volgende uitgangspunten:
- De vrijwilligerstaken moeten aansluiten bij de capaciteiten en interesses van de vrijwilliger.
- Vrijwilligerswerk is geen vervanging van de professionele zorg of facilitaire diensten, het is additioneel (ondersteunend).

Vrijwilligers dragen in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van onze zorg. Zij ondersteunen de medewerkers, waardoor er nog meer tijd en aandacht gegeven kan worden aan cliënten. De vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, zij assisteren bij ontspanningsactiviteiten of zorgen ervoor dat er voorkomende klussen worden uitgevoerd.

Om goede kwaliteit en een breed aanbod te realiseren, wordt samengewerkt met andere organisaties, zoals Stimenz, De Kap en het Schakelpunt. Genoemde organisaties staan borg voor goede, enthousiaste vrijwilligers.

Wilt u meewerken als vrijwilliger voor De Goede Zorg? Dat stellen wij zeer op prijs. U kunt hiervoor contact opnemen met het gratis telefoonnummer van De Zorglijn 0800-0604.

Op dit moment hebben we in ieder geval onderstaande vacatures vacant:

- Vrijwilliger koffieronde De Matenhof

- Vrijwillige ondersteuning in de huiskamer De Matenhof

- vrijwilliger koffieronde De Veenkamp

- vrijwilliger Duo-fiets

- vrijwilliger ontbijtbuffet De Veenkamp

 - vrijwilliger "besturing" Zora de zorgrobot

-vrijwilliger koffieronde zondagavond de Veenkamp

-Vrijwilliger Informele Zorg

 

 

 

 

 

 

Interesse in de cursus 'Contact, persoonlijke ontmoeting en evenwicht, wat heb je te bieden als betrokkene bij iemand met een zorgvraag?'. Klik dan hier voor aanvullende informatie.


Klik hier voor het meerjarenbeleidsplan vrijwillige inzet 2010-2014 van De Goede Zorg
Klik hier voor een leuke film met algemene informatie over vrijwillige inzet!

De branche-organisatie van de VVT 'Actiz' ondersteunt het vrijwilligerswerk van harte. Zie ook de site http://goudenhanden.nl/hart-van-goud/  

 

 

< naar vorige pagina

Activiteiten

Geen activiteiten.