Vrijwilligers

De Goede Zorg is een professioneel werkende organisatie, waarbinnen vrijwilligers een belangrijke rol innemen. Op allerlei fronten zijn zij actief. Alle vrijwilligers die bij De
Goede Zorg werkzaam zijn, verrichten belangrijk werk, maar de rol die zij binnen de organisatie innemen is verschillend. De Goede Zorg hanteert de volgende uitgangspunten:
- De vrijwilligerstaken moeten aansluiten bij de capaciteiten en interesses van de vrijwilliger.
- Vrijwilligerswerk is geen vervanging van de professionele zorg of facilitaire diensten, het is additioneel (ondersteunend).

Vrijwilligers dragen in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van onze zorg. Zij ondersteunen de medewerkers, waardoor er nog meer tijd en aandacht gegeven kan worden aan cliënten. De vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, zij assisteren bij ontspanningsactiviteiten of zorgen ervoor dat er voorkomende klussen worden uitgevoerd.

Om goede kwaliteit en een breed aanbod te realiseren, wordt samengewerkt met andere organisaties, zoals Stimenz, De Kap en het Schakelpunt. Genoemde organisaties staan borg voor goede, enthousiaste vrijwilligers.

Wilt u meewerken als vrijwilliger voor De Goede Zorg? Dat stellen wij zeer op prijs. U kunt hiervoor contact opnemen met het gratis telefoonnummer van De Zorglijn 0800-0604.

Bij aanvang van de vrijwillige inzet wordt een actuele verklaring omtrent gedrag (V.O.G.) gevraagd.

Op dit moment hebben we in ieder geval onderstaande vacatures vacant:

- vrijwilligers gezocht

 - vrijwilliger "besturing" Zora de zorgrobot

< naar vorige pagina

Activiteiten

Geen activiteiten.